hero-image

VESTI

SR - EN

PRE 1507 DANA

Gtram- novi sport Instagrama

Gtramp je pokrenut od strane mladića tinejdžera sa svih strana sveta i predstavlja skraćenicu za baštensku trambolinu (garden trampoline).
Jedni od najpopularnijih influensera gtramp sporta su elitni atletičari , uglavnom samouki koji su se povezali preko društvenih mreža i sada podržavaju i podstiču jedni druge da uče i savladaju sve teže veštine na trambolinama. Poznati su po svojim trostrukim, četvorostrukim i čak petostrukim rotacijama u vazduhu. Ovi tinejdžeri mogu skočiti i do 300 metara u visinu i ulepšavati svoje poteze višestrukim zaokretima i raznim veštinama.
Gtramp je po svojoj prirodi odmetnička disciplina, koja predstavlja spoj kontrakulturnog aspekta skejtbordinga, sa smelošću parkura i energijom slobodnog snovbordinga uz podržavajuću energiju novih tehnologija.
Gtram je dostigao veliku popularnost tokom protekle dve godine. Heštag #gtramp ima preko 100k postova na Instagramu, gde učesnici dele svoj napredak kroz slike i videe i podstiču jedni druge. Ovaj sport postaje sve popularniji zahvaljući moćnoj kombinaciji društvenih mreža i aplikacija koje omogućavaju editovanja videa, ali najviše zbog samih tinejdžera.
Predstavljaju veoma odanu grupu atletičara koji brinu i podržavaju jedni druge. Oni treniraju odvojeno u svojim dvorištima i podrumima, ali kroz videe i lajv prenose ostaju čvrsto povezani. Za razliku od organizovane gimnastike ovi mladi atletičari su stavili trening u svoje ruke i stvorili usko povezanu zajednicu i to sve bez jasno definisanih pravila, upravnog tela i trenera.
Tokom godina trikovi su postali sve veći i zahtevniji, što je dovelo do toga da Gtramp zajednica razmisli kako može da podrži i promoviše bezbednost trikova na trambolinama. Najveći influenseri iz te oblasti počeli su da promovišu suptilne bezbednosne poruke, kao što je korišćenje #NDB heštega (no double bounce). Duplo skakanje podrazumeva situaciju kada dve osobe skaču na istoj trambolini, što može dovesti do jako opasnih odskoka, gubljenja kontrole u skoku i ozbiljnih povreda.
Gtramp veština je danas postala jedna od najpopularnijih internacionalnih freestyle zajednica uz mnoštvo takmičenje koja se organizuju i okupljaju tinejdžere sa svih strana sveta.

arrowNAZAD NA PREGLED